En vigtig grund til, at de grønne planter er så sunde for os, er klorofylet. Planterne er grønne på grund af , at de indeholder et molekyle ( Kemisk forbindelse), som hedder klorofyl. Det er stort set identisk med det molekyle, der gør blodet rødt(hæmoglobin), bortset fra at det sidstnævnte har jern i mindten, mens klorofyl har magnesium.
Grønt er skønt, og det har desuden helbredende egenskaber. Farven grøn er forbundet med livet i form af , at alting springer ud om foråret og klorofyl har også en iboende kraft til at forny. Derfor er det godt for krop og psyke at spise mange friske bladgrøntsager om foråret. Klorofyl har først og fremmest tre virkninger på kroppen: det er rensende, fornyende og modvirker inflammationer:
Rensende :
- Stopper bakterievækst i sår samt gær og svamp i tarmen.
- Fjerner dårligt åndedræt og kropslugte.
- Modvirker toksiner og inaktiverer mange kræftfremkaldende
- Modvirker infektion i og nedbrydning af tænderne.
- Antiinflammatioriske:
- Modvirker ondt i halsen, mave og tarm inflammation , mavesår.
- Hæmmer hud- og led-inflammationer og inflammeret bugspytkirtel.