fbpx

Cupping typer


Forskellige former for cupping
Overodnet findes der to former for cupping. Dry cupping og wet cupping.

Dry cupping
Ved dry cupping placeres kopperne på forskellige akupunkturpunkter på kroppen. Indenfor dry cupping findes der mange forskellige typer, bl.a.
Massage/moving cupping – massage langs meridianer og områder med ømhed og spændinger
Flash cupping – kopperne sættes på og fjernes hurtigt igen, gentagne gange.
Urte cupping – bambuskopper koges i en mix af urter, eller man kan putte urter i glaskoppen, inden den rammer huden
Nåle cupping –  akupunktur kombineres med cupping ved at placere koppen over nålen.

Wet cupping
Der findes også en ”våd udgave” af cupping. Her skæres der små snit i huden på mindre end 1mm, eller der slås hul på området med en ”nålehammer”. Hermed vil der komme en smule blod ud, i forbindelse med undertrykket i koppen. Wet cupping
en del af den muslimske tradition for ”hijama”

I England har Anisa Kissoon fået Hijama godkendt som behandlingsform, og hun nævner, at blod udtrukket ved hijama cupping er blevet undersøgt af et uafhængigt, ikke-muslimsk laboratorium, og de fandt det “giftigt og uegnet for et menneske”.
Man mener, at dét blod som fjernes ved wet cupping er stagneret blod som er til gene for kroppen, og ved at fjerne det vil kroppen producere nye friske blodceller til det pågældende område.

Hvilke fordele findes der ved cupping?
Stimulerer og styrker immunforsvaret
Øger blodgennemstrømningen i bindevæv, led, muskler og indre organers bindevæv.
Stimulerer væv og indre organer
Bringer blod og varme til et berørt organ
Frigiver gamle affaldsstoffer fra bindevævet, som fungerer som et depot for alle disse affaldsstoffer.
Øger udrensning

Kan vi bruge behandlingen i dag?
Man mener, at cupping kan have en effekt på en lang række lidelser bl.a. væskeophobninger, vægtøgning, lændesmerter, nakke-og skuldersmerter, smerter i led som knæ, hofter, ankler, håndled, albueled, muskelspændinger, gigt, smerter
og uro i benene, tunghed i kroppen, unaturlig træthed, eksem, psoriasis, forstoppelse, fordøjelsesproblemer, fertilitetsproblemer, hovedpine, migræne, dårligt immunforsvar, dårlig udrensning.

Bivirkninger ved cupping
Du får sugemærker fra kopperne ved en behandling. Afhængigt fra person til person vil mærkerne forsvinde efter en uges tid. Der kan opstå ømhed i kroppen, ligesom enhver form for massage. I og med der bliver løsnet op i affaldsstoffer
kan man opleve svimmelhed, træthed og hovedpine – men det skal ses som et tegn på, at kroppen arbejder – husk at drikke masser af vand.