fbpx

Nakkesmerter behandles med cupping

I et forsøg offentliggjort i “Journal of Occupational Health” har en gruppe forskere fra Korea testet cupping i behandling for nakkesmerter.
Forsøget blev foretaget på 40 personer, som arbejder mindst 20 timer om ugen foran en computerskærm. Patienterne man har udvalgt, havde alle mindst haft en periode med 2 års nakkesmerter i forvejen. Nakkesmerterne var mellem moderat til svær smerte.

Man delte de 40 personer op i to grupper, en gruppe som modtog “6 seancer med wet cupping eller dry cupping” og en gruppe som modtog “6 seancer med varmepude behandling”. Forskerne har i nogle tilfælde kombineret wet cupping med dry cupping under forsøget.

Forskerne brugte en kontrolgruppe, som fik “varmepude” som behandling til nakkesmerter. Varmepuden var 55 grader på overfladen, og blev anvendt 3 gange, 10 minutter af gangen i 2 uger. Patienterne fik også nogle øvelser, som de skulle udføre, imens de var på arbejde og der hjemme.

Resultatet viste, at cupping var mere effektivt i forbedring af smerterne. Forskerne konkluderer, at 2 ugers cupping terapi kombineret med øvelser er effektivt i behandling af nakkesmerter.

Klik på nedenstående link for at læse den fulde videnskabelige artikel i pdf:

Link: Cupping for Treating Neck Pain in Video Display Terminal (VDT) Users A Randomized Controlled Pilot Trial