fbpx

Cuppingterapi historie

Cupping terapi foregår ved at der sætter nogle koppper(glas eller plastik kopper) på hudens overflade for at skabe et negativ tryk et vakumeffekt.

 Wet cupping prikkes der også nogle små huller eller ridser på hudens overflade for at få affaldstoffer ud og aktivere immunforsvaret.

Cupping terapi laves for at komme af med affaldstoffer. Smerter og restituere musklerne hurtigt.

Cuppingterapi er blevet brugt i Egypten, Kina og mange afrikanske lande i flere tusinde år.

De tidligste skriftlige beviser viser at de gamle egyptere helt 8000 år tilbage brugte hijama cupping terapi ,ex har man fundet beviser fra ældgammel medicinbog Ebers papyrus (1550 B.C.) .

Kinesiske læger brugte også cuping terapi . Cupping-praksis var dog ikke begrænset til disse to kulturer.

Mange civilisationer adopterede cupping- terapi som en del af deres ‘interne’ medicin og senere
integreret cupping praksis som en del af deres almindelige medicin.

Lægernes fader som man kalder hippokrates ca 400 år før Jesus (isa a.s)brugte hijama cupping til sine klienter og han mente at det var en kur til næsten alle sygdomme.

Hippokrates og Galen var stærke fortalere og brugere af cupping terapi . Galen fordømte engang Erasistratus, en bemærket læge i Alexandria, for ikke at have brugt cupping terapi. Herodotus, en berømt græsk historiker og læge, skrev i 413 f.Kr.

Profeten Muhammed (s.aw.) Sagde også ” uden tvivl det bedste i kan blive behandlet med er hijama cupping”.

Grundlæggeren af ​​dagens Royal Free og Royal Marsden Hospitaler i London, kirurg William Marsden (1796-1867), inplementeret også cupping terapi  i hans Royal Free Hospital i Gray’s Inn Road, London, i 1830’erne.
Da Dr. Marsden besluttede at åbne et hospitalog frit behandle de fattige, han rekrutterede han kirurger og læger, der bidrog deres tid gratis hijama cupping.
Vi kan konkludere, at cupping terapi blev brugt i vestlige hospitaler fra meget tidlige tider, og at det blev udført af højtuddannede læger og kirurger.

I den moderne tid vi lever i bruger professionelle sportsudøver cupping terapi rigtig meget , og det er fordi cupping terapi har en afslappende effekt, løsner muskelspændinger meget hurtigt og restiture musklerne lynhurtig , så er du en sporstmand? så går du glip af noget der kunne hjælpe dig rigtig meget, hvis du endu ikke bruger det.

Cupping terapi´s fordele:
Fjerner affaldstoffer
Fjerner tungmetaller
Fjerner lacticacid
Løsner muskelspændinger
Afslappende og afstressende
Øger blodcirukulationen
Aktivere immunforsvaret.