fbpx

Rygsmerter behandles signifikant med wet cupping

I et forsøg foretaget i år 2008, i Department of Anesthesiology, Critical Care and Pain Management, Pain research center, Kermanshah University of Medical Sciences, Iran i samarbejde med University of Alabama at Birmingham, USA og Karolinska Institute, Stockholm, Sweden har en gruppe af seks forskere undersøgt wet cuppings effekt på uspecifikke rygsmerter i den nedre region af ryggen.

Forsøget blev fortaget på 98 patienter i alderen mellem 17-68 år. Patienterne blev opdelt i to grupper, en gruppe med 48 personer som blev eksperimentgruppen, og de resterende 50 personer som blev kontrolpersonerne, som fortsatte deres normale behandling fra deres egen læge.
Eksperimentgruppen fik foretaget wet cupping 3 gange med 3 dages intervaller. Resultaterne viste en signifikant forbedring efter 3 måneders opfølgning hos de patienter, som fik foretaget wet cupping.

Målingerne viste, at patienterne havde mindre smerter samt at de brugte mindre medicin i forhold til kontrolgruppen, desuden blev ingen bivirkninger rapporteret efter forsøget.

Forskerne konkluderede, at wet cupping er en acceptabelt og sikker behandling for patienter med rygsmerter i den nedre region. Wet cupping behandlingerne gav en signifikant effektiv reducering af smerter i kroppen i forhold til almindelig behandling påskrevet af deres praktiserende læger.

Klik på nedenstående link for at læse den fulde videnskabelige artikel i pdf:

Link: The effectiveness of wet-cupping for nonspecific low back pain in Iran A randomized controlled trial


En anden undersøgelse vedrørende wet cuppings (Hijama) effekt på uspecifikke rygsmerter i den nedre del af ryggen er foretaget i år 2013 i Department of Medical Surgical Nursing, Faculty of Nursing, Ain Shams University, Egypten. Undersøgelsen blev gennemført på “Islamic Al-Hijama Centre – Yanbu City – Al Madinah Al Munawarah – Kingdom of Saudi Arabia”.

Forsøget blev udført på 30 patienter, som havde diagnosticeret uspecifikke nedre rygsmerter. Resultaterne fra forsøget viste, at wet cupping behandlinger giver større klinisk gavn på kort sigt i forhold til sædvanlig behandling. Der er meget høj statistisk signifikant, der viser, at patienternes smerter var reducerede efter wet cupping. Forskerne anbefaler at bruge wet cupping til handicappede, og for at mindske smerter i den nedre region af ryggen.

Forskerne konkluderer blandet andet også, at wet cupping (hijama) har vist at have en effekt på op til 10,16 cm ind i vævene, hvilket forårsager vævet til at frigive toxiner, aktivere lymfesytemet, frigive colon blokader, hjælpe med at aktivere og rengøre venerne, arterierne og kapillærerne, aktivere huden, og hjælpe med at fjerne strækmærker og forbedre åreknuder.

Desuden nævner de, at cupping er den bedste dybdemassage behandling. Forskerne afslutter med at nævne, at wet cupping (hijama) er en meget sikker behandlingsmetode, da der ingen bivirkninger var rapporteret efter behandlingerne.

Klik på nedenstående link for at læse den fulde videnskabelige artikel i pdf:

Link: Cupping Therapy (Al-Hijama) It’s Impact on Persistent Non-Specific Lower Back Pain and Client Disability


Endnu et forsøg udgivet i “THE JOURNAL OF ALTERNATIVE AND COMPLEMENTARY MEDICINE”,
har en gruppe forskere undersøgt brugen af wet cupping for klienter med vedvarende lændesmerter.
I forsøget har forskerne udført 6 seancer med wet cupping på klienterne med vedvarende lændesmerter. Resultatet viste, at wet cupping er potentielt effektiv til at reducere smerter hos patienter med vedvarende lændesmerter.

Klik på nedenstående link for at læse den fulde videnskabelige artikel i pdf:

Link: The Use of Wet Cupping for Persistent Nonspecific Low Back Pain – Randomized Controlled Clinical Trial