fbpx

Hijama cupping fordel

Behandling med Hijama cupping er en Sunnah af profeten Muhammad a.s, og det er omfattende rapporteret i en bred samling autentiske hadith. Dens praksis er stærkt anbefalet  og fremhævet i en række fortællinger. Hijama cupping praksis udgør en integreret del af islamisk profetisk medicin.
 
Hvad er Cupping eller Hijama Hijama eller cupping er en sikker, ikke-invasiv og økonomisk måde at helbrede og forebygge mange sygdomme. Selvom kinesisk brug af denne metode var begrænset til visse medicinske komplikationer som lunger infektion, forkølelse, til behandling af indre organers lidelser, ledsmerter osv. Er omfanget af hijama-fordele meget højere end denne grænse. Ordet ‘hijama’ betyder “at suge” på arabisk.
Det anerkendes nu som en alternativ medicin eller alternativ måde at behandle forskellige sygdomme og kropsforstyrrelser på. Den moderne medicinske videnskab støtter også de forskellige fordele ved hijama cupping og tilskynder endog sin praksis i visse sygdomme. I denne ikke-kirurgiske procedure suges giftstoffer , affaldstoffer, tungmetaller , stagneret blod ud af kroppen. Visse “hijama punkter” på kroppen er rettet til at gøre det. Man laver et undertryk i en kop eller hul genstand og suger affalstofferne ud ved at lave nogle små 1mm overfladiske ridser /snit.Det beskidte blod kommer ud fra snitene og samles i en kop, hvorfra den fjernes.
 
 
 
Hvornår skal man udføre Hijama cupping?
 
Det anbefales, at Hijama praktiseres på “ulige” dage i månekalenderen. Herudover er de specifikt foreskrevne dage mandag, tirsdag og torsdag. De optimale Sunnah-dage til at udføre Hijama Therapy er den 17., 19. og 21. dag i månekalenderen, der giver disse dage sammenfaldende med mandag, tirsdag eller torsdag.
Profeten (a.s) frarådet mod at praktisere Hijama onsdag, fredag, lørdag og søndag, men disse hadith er svage.
 
Ibn Umar (må Allah være tilfreds med ham) rapporterede, at Budbringeren sagde: “Hijama på tom mave er bedst. I det er en kur og en velsignelse. Det forbedrer intellektet og hukommelsen. Brug så Hijama med Velsignelse fra Allah i torsdagen. Hold væk fra Hijama onsdag, fredag, lørdag og søndag for at være sikker. Udfør hijama mandag og tirsdag, for det er dagen, da Allah (SWT) reddede Ayub fra sygdom. Han blev påført sygdom onsdag.

 
Der findes  2 slags behandlinger .
1: hvis man vil behandles pga en sygdom eller skade så er det underordnet hvilken dag man får lavet hijama cupping , fordi man skal behandles for en smerte , så skal man ikke vente og de store islamiske retslærde som ahmet bin hanbel og mange andre fik også lavet hijama om onsdagen og andre dage.
 
2: For forbyggelse af sygdomme så er det bedst at vælge de dage der er sunnah dage og det er 3 dage om måneden d. 17-19-21 i hijri kalenderen ( islamisk månekalender).
Abu Hurairah r.a rapporterede, profeten a.s sagde:
“Den der udfører cupping (hijama) den 17., 19. eller 21. dag (af den islamiske kalender), så er det en kur for enhver sygdom.” [Sahih Sunan abi Dawud (3861)]
 
Videnskabsfolk har også fundet ud af at det er den tid hvor månens tyngdekræft er stærkest og den gør at vi får lidt forhøjet blodtryk og affaldstoffer i vores krop kommer tætter på overfladen, så det er nemmere at få affaldstoffer og giftstoffer ud af kroppen på dette tidspunkt.
 
Hvordan bliver Hijama udført?
 
For det første anvendes en moderat mængde olie til det relevante område.Man bruger sort kommen olie  eller olivenolie. Dette hjælper med at forberede huden og derved øge komforten, når bægeret påføres, det forbedrer tætningen mellem munden på bægeret og huden og i tilfælde af Massage cupping giver den også den nødvendige smøring for at tillade kopen at bevæge sig glat og frit over huden. Mand begynder enhver behandling ved at anvende en kop – eller flere kopper – til de rette punkter ved hjælp af moderat sugning. Vi bruger håndholdte, manuelle pumper til dette formål, da vi mener, at det er den mest præcise metode til at sikre det korrekte tryk i koppen. En Sunnah Hijama-behandling involverer også frigivelse af stagneret blod fra de punkter, der behandles. Dette gøres ved at sætte nogle kopper på og lade dem stå på 1-3 minutter og derefter tager mand dem af og  laver meget fine ridser på hudens overflade og derved tillade en lille mængde blod at komme gennem huden. Når disse ridser er blevet foretaget, såttes kopperne på igen og  efterlades på plads i op til 10-20 minutter afhængigt af målets og arten af ​​behandlingen. Kopperne fjernes endelig og området rengøres. I hijama cupping bruges kun engangs kopper,  I hijama cupping må man ikke genbruge kopper , så der bruges kun helt nye kopper til behandlingen og smides ud efter behandling og det er strengt forbudt at genbruge , og man må heller ikke vaske dem med kogende vand .
Hijama cupping er vigtigt at alle redskaber man bruger er nye og ikke brugte. Hijama cupping må kun udføres af uddannet mennesker.
 
 
 
Fordele ved Hijama (Cupping)
 
Hijama cupping er en gammel terapi, der har været i brugt i mange lande for at behandle visse sygdomme eller kropsforstyrrelser. Mens kineserne synes at have gjort en ledende rolle i at bruge det  til behandling af visse sygdomme, har muslimerne vedtaget det som en stærkt anbefalet Sunnah af profeten SAW. Europæerne udførte også cupping for at behandle mange sygdomme. Forskellen mellem araberne eller muslimerne og andre i at udføre  hijama var ikke skjult, da de troende var mere interesserede i at udføre hijama som en af profeten Sunnah (a.s) (uden at stille spørgsmålstegn ved noget), andre  gjorde det som en ren medicinsk fordel.
 
Den første og største  fordel ved hijama cupping for en troende er den belønning han eller hun vil få, både himmelsk og verdslig, efter at have fulgt en anbefalet Sunnah af profeten (a.s), og han vil også få en hel masse sundhedsmæssige fordele.
 
Det bemærkes, at hijama fremmer strømmen af ​​energi i blodet. Det fjerner toksiner og affaldsstoffer fra blodet. Det hjælper med at folk genvinder sygdomme meget hurtigere efter hijama. Hijama er kendt for at forhindre mange sygdomme og kan derfor betragtes som et af de bedste forebyggende foranstaltninger mod mange sygdomme. Desuden bemærkes det også, at hijama også kan hjælpe de mennesker, som er under sortmagi(sihr) eller som er under påvirkning af nogle onde væsener.
 
 
Hijama har ingen store bivirkninger så længe det udføres ordentligt. Det er også værd at bemærke, at omkring 70% sygdomme eller lidelser er forårsaget af manglende blodcirkulation til at cirkulere korrekt i kroppen. Desuden bliver vi syge, fordi vores hud og muskler og blod er fyldt med toksiner, giftstoffer, kemikalier  og andre urenheder.  Medmindre det giftige affald fjernes fra kroppen eller fra blodet, opnår vi ikke kun hurtigt en sygdom, men bliver også let offer for andre sygdomme eller lidelser.
Hijama er den bedste måde at fjerne det giftige affald fra blodstrømmen, og resultaterne vil naturligvis være en sund og korrekt fungerende krop. Vi bør aldrig glemme, at denne meget nyttige og anbefalede Sunnah af Profeten SAW hjælper os med at kontrollere mange sygdomme som infektioner,forhøjetblodtryk, kredsløbssygdomme, smerter, infertilitet, osv.
 
 
 
Hijama cupping kort fordele kort sagt:
Det fjerne affaldstoffer, giftstoffer og tungmetaller fra blodet.
Det tvinger rent blod til det behandlede område med næringstoffer.
Det giver en bedre blodcirkulation.
Det kickstarter immunforsvaret bedste celler T-celler og natural killer celler.
Det fjerner myoser og knuder.
Det er en af de bedste metoder der findes mod smerter.
 
Betydningen af ​​Hijama i den guddommelige vejledning
 
Gør hijama cupping ondt ?
 
Hijama cupping gør ikke ondt , men de fleste synes at det kilder, og nogen synes at det niver lidt. Det gør ikke ondt hvis det blive lavet af en uddannet J
 
Hvem må ikke få lavet hijama cupping
Gravide
Personer som lige er blevet opereret.
Opereret for hjertesygdomme
Svage gamle mennesker.
Personer der har hiv eller aids.
Personer der er overdrevet bange.
 
Hadith om hijama cupping.
I stedet for at sætte vores ord til fordel for cupping, må vi se følgende ahadith, der er nok til at forklare betydningen af ​​hijama.
 
“Faktisk i hijama (cupping) er der en kur”. – Sahee Muslim
 
“Ja, det bedste af de retsmidler du har er hijama (cupping)”. – Saheeh Al Bukhari
 
“Hijama er den mest hjælpsomme procedure for mennesker at helbrede sig selv.” – Saheeh Al Bukhari og Saheel Muslim
 
Hijama´s betydning i den guddommelige vejledning kan yderligere understreges af følgende ord, som var relateret til profeten SAW på Israas nat (stigning til himlen) af vinkler: “O Mohammed, beordre din ummah (folk) med hijama ( cupping) “.- Saheeh, Sunan Tirmidhi.
 
Der er rapporteret at profeten a.s   har  fået  hijama på hans hoved for migræne [Bukhari] på sin fod efter en forstuvning [Ibn Majah] på hans hals [Abu Dawud] på hans hofte til hoftepine [ Abu Dawud] og mellem hans skuldre til afgiftning [Ahmed].
 
Abdullah ibn Abbas (må Allah være tilfreds med ham) rapporterede, at Profeten a.s صل الله عليه و سلم sagde: “Jeg har ikke passeret en engel fra englene på natrejsen, medmindre de alle sagde til mig: få udført cupping hijama), o Muhammad. “[Saheeh, Sunan ibn Majah]
 
“Den bedste medicin, som du behandler dig selv, er cupping, eller det er en af ​​de bedste af dine lægemidler.” Eller “Behandlingen du kan bruge, er cupping.” [Bukhari: 5371]
 
“Cupping er den mest hjælpsomme procedure for mennesker at helbrede sig selv.” [Bukhari og Muslim]
 
Abu Hurairah (må Allah være tilfreds med ham) rapporterede, at profeten a.s  صل الله عليه وسلم sagde: “Hvis der var noget godt at bruge som et middel, så er det cupping (hijama).” [Sunan Abu Dawud, Sunan Ibn Majah]