fbpx

Sunnah dage

Sunnah dage er nogle dage , som vores elskede profet a.s anbefaler at man får lavet hijama cupping på.

Månen har en stor indflydelse på profetisk medicin i islam og nævnt ofte gennem Den Hellige Koran.
Månen har en stor indflydelse på alle livsformer på jorden, herunder mennesker, dyr, fisk, planter og vandlegemer på grund af dens tyngdekraftstræk på Jorden. Det får alle væsker til at stige til bestemte tider under den månedlige månens cyklus. Dette inkluderer også en ændring i menneskekroppen, og dermed de anbefalede tider til at udføre Hijama. Det hele har at gøre med gravitationstræk og niveauerne af de fire væskehumor (sort og gul galde, blod og slim) og vand i menneskekroppen på bestemte tider af måneden. Ligesom månen påvirker havets tidevand påvirker den menneskekroppen.

Ifølge Ibn Sinas forskning var de fire kropsvæsker inde i menneskekroppen på vej op og i agitation under fuldmånen. Hele månen trækker blodet mod kraniet i fuldmåne og man får også højere blodtryk. Efterhånden som månen begynder at aftage i den tredje uge af måneden begynder væskerne at lægge sig tilbage i kroppen. Resten der er tilbage i de øverste dele af kroppen er septisk og skal fjernes gennem hijama for at rense blodet og kardiovaskulærsystemet.

De bedste dage til at gøre Hijamah cupping er den 17., 19., 21. (dvs. Sunnah-dage) på månekalenderen, især hvis disse datoer falder mandag, tirsdag eller torsdag. Dernæst er enhver torsdag, mandag eller tirsdag i en given uge også god, men det foretrækkes ikke de første par dage i begyndelsen af månens måned og de sidste par dage i slutningen af månens måned, især hvis dagene falder på en Fredag, lørdag eller søndag, og det bør undgås på onsdag, medmindre det falder den 17., 19. eller 21. månenskalender, og kun Allah ved det bedst ..

Ved sygdom eller lidelse kan det gøres på enhver dag, tid og når det er nødvendigt. Det bedst om morgenen og virker mest effektivt på en tom mave fordi 70% af immunforsvaret ligger i tarmen og de skal have tid til at gå ind på de behandlede område og gøre rent 

Imaam Ibn al-Qayyim (må Allah have barmhjertighed over ham) sagde:

“Disse ahaadeeth falder sammen med hvad lægerne er enige om, at cupping skal ske i anden halvdel af måneden, og at tredje kvartal af måneden er bedre end begyndelsen eller slutningen. Men hvis cupping er pga af nødvendighed, er det til enhver tid fordelagtigt, selv i begyndelsen eller slutningen af måneden. Al-Khallaal sagde: ‘Ismah ibn’ Isaam fortalte mig: Hanbal fortalte mig: Abu Abd-Allah Ahmad ibn Hanbal ville blive behandlet med cupping, når hans blod voksede, uanset hvilken tid det var … De kunne ikke lide at have cupping gjort på en fuld mave, fordi det kunne føre til obstruktion og og sygdomme, især hvis fødevarerne var tunge og dårlige … At vælge de ovennævnte tider for cupping er en ekstra forholdsregel, at være på den sikre side og for at beskytte ens sundhed, men når det kommer til behandling af sygdom, når det er nødvendigt, bør det bruges.

Anas ibn Maalik radiAllaah anhu rapporterede, at profeten a.s sagde,

“Den, der vil udføre cupping (hijama) så lad han søge efter den 17., 19. og 21. ..”

[Saheeh Sunan ibn Maajah (3486)].

Enes bin malik (R.a) beretter :
”Rasulullah (S.a) sagde” Uden tvivl det bedste i kan blive behandlet med er Hijamah (blood cupping).
Müslim 1577/62 ,sahih bukhari 5371.

Abdullah B. Abbas (ra) berettede, at:

Profeten ( S.A) sagde”
Under miraj rejsen, hver gang han så en gruppe engle fik profeten (s.a )at vide at han skulle beodre sin ummah til at få lavet hijama .

(Ahmet ibni Hanbel Hüsned. Alis Nasife et-tâc,III , 203) .
saheeh sunan ibn maajah 3477).