For effektivt at opnå inflammationsreduktion skal der ofte store mængder curcurmin til, og derfor kan det være vanskeligt at spise sig til tilstrækkelige mængder ved at spise selve gurkemejeroden. Det menes, at andelen af curcurmin i gurkemejeroden er cirka 10%, men det kan variere afhængig af sort, og hvor den er dyrket. Det er fint at supplere maden, smoothien eller juicen med frisk gurkemejerod, men skal du opnå resultater, enten i forhold til bedring af gigtsmerter, hukommelse eller reducering af andre former for inflammation, så skal der et højkvalitetskosttilskud til med et højt indhold af aktivt curcurmin.
Det er også væsentligt at holde sig for øje, at curcurmin og dermed også gurkemeje skal varmes op for at curcurmins antiinflammatoriske og hukommelsesfremmende egenskaber aktiveres. Det vil sige, at gurkemejen skal svitses på panden, koges med risene eller bages med bollerne for at curcurminen aktiveres og dæmper inflammation etc. Sort peber kan have samme effekt, så anvender du gurkemeje som shot, i gurkemejedrik (Golden milk) eller i en smoothie, så tilsæt lidt friskkværnet sort peber, så aktiverer det også curcurminen.
Kilde: http://newsroom.ucla.edu/releases/curcumin-improves-memory-and-mood-new-ucla-study-says