fbpx

Black seed olie (nigellafrø olie) kan afhjælpe fedme relateret sygdomme

Fedme hænger nøje sammen med en øget forekomst af kredsløbssygdomme, kræft, insulinresistens og dårligt fungerende immunforsvar, og derfor bør man ved vægtreducerende strategier også tage disse sekundære lidelser i betragtning.

Nye forsøg tyder på, at sortkommen (Nigella sativa) har hjertebeskyttende, kræfthæmmende, diabeteshæmmende, antioxidante og immunregulerende egenskaber. Sortkommen og/eller dets største biologisk aktive indholdsstof, thymoquinon, har vist biologisk aktivitet i en række forskellige sygdomsmodeller, men virkemekanismen er i overvejende grad endnu ukendt. Med den voksende interesse i og brug af funktionelle fødevarer og nutraceutiske ingredienser, samt forøgelsen i antallet af tilfælde af fedme og kroniske sygdomme på verdensplan, er der behov for yderligere forskning i de behandlingsmæssige og forebyggende virkninger af sortkommen.

Kilde
Vanamala J, Kester AC, Heuberger AL, Reddivari L. Mitigation of obesity-promoted diseases by Nigella sativa and thymoquinone. Plant Foods Hum Nutr. 2012;67(2).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *