Cupping

Cupping terapi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvad er cupping?

 

Cupping bruges eller har været brugt i hele Mellemøsten, Asien,

Balkan og Rusland og er derfor kendt af mange.

Med kopper lavet af horn, bambus, keramik, glas eller plastik,

skabes et undertryk i huden, så koppen suges fast til kroppen.

Dette skaber en enorm cirkulation af Qi og blod i området.

 

Der er mange forskellige cupping teknikker, som anvendes,

alt efter lidelsen, som klienten kommer med.

 

Hvordan foregår cupping?

Cupping foregår ved at kopper med undertryk placeres på udvalgte steder med et undertryk, så huden “suges” op. Huden smøres ind i massageolie så kopperne let kan trækkes langs meridianbanerne. kopperne få lov at sidde i 5-10 minutter, så affaldsstoffer frigøres og stagnationer løsnes. Modsat almindelig massage hvor musklerne og vævet trykkes sammen, virker cupping massage helt modsat ved at suge og udvide bindevævet, så blodcirkulationen og lymfesystemet stimuleres.

 

Dry cupping

Ved dry cupping placeres sugekopper udvalgte steder på huden med et undertryk. Denne metode hjælper med at tvinge blod til det pågældende område, og sætter generelt gang i blodcirkulationen og lymfesystemet. Dry cupping kan bruges så ofte som man ønsker, og kopperne bliver lagt på i ca. 10-15 min. per område.

 

Wet cupping/hijama

Ved wet cupping/hijama bliver der lavet små snit på hudens overflade ca. 0.5mm, efter man har lavet dry cupping i et par minutter. Kopperne bliver så sat på igen og undertrykket suger gammelt stagneret blod ud, som kan være til gene for kroppen. Fordelen ved netop denne metode er at "gammelt” blod kommer helt ud at kroppen. Denne metode er en ældgammel og meget effektiv metode, som bl.a. er meget udbredt hos muslimer. Da profeten Mohammed (saws) bl.a. udtalte : "Sandelig, den bedste kur i har, er cupping" Saheeh al-Bukhaaree (5371)

Sårene fra snittene forsvinder efter kort tid. Denne metode må bruges højst en gang om måneden.

 

Urte cupping

I denne metode bliver der brugt bambus kopper, som har været kogt med vand og urter, som passer specifikt til klienten. Kopperne placeres udvalgte steder på kroppen i 10-15 min. Denne metode er specielt god ved forkølelse og problemer med luftveje, smerter og spændinger. Men den er også god, hvis man gerne vil have en afslappende og beroligende cupping.

Moving cupping/massage cupping

Med denne metode bliver kopperne lagt på huden med et mildt undertryk og bliver masseret over huden med glidende og cirkulære bevægelser. Denne metode kan bruges så ofte man ønsker.

Generelle fordele:

Stimulerer og styrker immunforsvaret

Øger blodgennemstrømningen i bindevæv, led, muskler og indre organers bindevæv.

Stimulerer væv og indre organer

Forbedrer fysiske og psykiske lidelser

Forbedrer det generelle sundhed i krop

Reducerer stress og depression ved at frigive kemikalier

Bringer blod og varme til et berørt organ

Reducerer uønskede bivirkninger af medicin

Frigiver gamle affaldsstoffer fra bindevævet, som fungerer som et depot for alle disse affaldsstoffer.

Øger udrensning

Kan hjælpe mod:

Appelsinhud, væskeophobninger, vægtøgning, lændesmerter, nakke-og skuldersmerter, smerter i led som knæ, hofter, ankler, håndled, albueled, muskelspændinger, gigt, smerter og uro i benene, tunghed i kroppen, unaturlig træthed, eksem, psoriasis, forstoppelse, fordøjelsesproblemer, fertilitetsproblemer, hovedpine, migræne, dårligt immunforsvar, dårlig udrensning.

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved