Cuppingterapi historie

Cuppingterapi er blevet brugt i Kina og mange afrikanske lande i flere tusinde år. Først blev det anvendt ved hjælp af kvæghorn og blev derfor kaldt ‘hornterapi’. Behandleren  brugte munden til fysisk at suge luften ud af hornet så der kunne dannes en vakkum effekt.

fra et hul øverst på hornet, hvilket skaber negativ suge inde i hornet. Med introduktionen af ​​bambus, fajance og senere blev der brugt   glaskopper hvor man brugte ild for at suge  luften ud og danne en vakum effekt.

Denne metode bruges stadig i nogle udviklingslande .

De tidligste skriftlige beviser viser at de gamle egyptere helt 8000 år tilbage  brugte cupping terapi ex har man fundet beviser fra ældgammel medicin bog Ebers papyrus (1550 B.C.) også kinesiske læger brugte cuping terapi . Cupping-praksis var dog ikke begrænset til disse to kulturer. Mange civilisationer adopterede cupping- terapi som en del af deres ‘interne’ medicin og senere integreret cupping praksis som en del af deres almindelige medicin.

Lægernes fader som man kalder hippokrates brugte hijama cupping til sine klienter og han mente at det var en kur til næsten alle sygdomme.

Hippokrates og Galen var stærke fortalere og brugere af  cupping terapi . Galen fordømte engang Erasistratus, en bemærket læge i Alexandria, for ikke at have brugt cupping terapi. Herodotus, en berømt græsk historiker og læge, skrev i 413 f.Kr.

Profeten Muhammed (s.aw.) Sagde også ” uden tvivl det bedste i kan blive behandlet med er hijama cupping”.

En afrikansk medicin mand eller shaman anvender teknikken

cuppingterapi til en patient ved hjælp af dyrehorn.

De meget tidlige rødder af Cupping.

Forhistoriske mennesker begyndte deres forsøg på at heles ved at følge deres naturlige impulser og brugte enkle teknikker såsom gnidninghuden, blæser på betændte områder og oral sugning, som var den gamle forløber for brug af instrumenter designet til opgaven.

Oral sugning – fjernelse af stikk og andre skadelige indtrængen fra kroppen, som, hvis den ikke efterlades, kunne have drastiske følger.

Kan du huske, som et barn, der sugede din finger eller tommelfinger efter, at det var blevet ramt eller fastklemt i en dør for at hjælpe med at lindre smerten?

Denne enkle handling er også en form for cupping, der er påføring af vakuum på hudoverfladen for en terapeutisk virkning.

Grundlæggeren af ​​dagens Royal Free og Royal Marsden Hospitaler i London, kirurg William Marsden (1796-1867), inplementeret også cupping terapi  i hans Royal Free Hospital i Gray’s Inn Road, London, i 1830’erne. Da Dr. Marsden besluttede at åbne et hospitalog frit behandle de fattige, han rekrutterede kirurger og læger, der bidrog deres tid gratis med undtagelse af en betalt cupping.

Vi kan konkludere, at cupping terapi blev brugt i vestlige hospitaler fra meget tidlige tider, og at det blev udført af højtuddannede læger og kirurger.

I den moderne tid vi lever i bruger professionelle sportsudøver cupping terapi rigtig meget , og det er fordi cupping terapi har en afslappende effekt, løsner muskelspændinger meget hurtigt og restiture musklerne lynhurtig , så er du en sporstmand? så går du glip af noget der kunne hjælpe dig rigtig meget, hvis du endu ikke bruger det.

Fordelene ved Cupping

Hud

Forøgelse af blodcirkulationen, en stigning i hudtemperatur, fremme af hudmetabolismen i hudvævet, bedre funktionaf sved og talgkirtler. Styrker hudens fornyelsesevne og dens modstand mod forskellige skadelige tilstande.Fjerner overskydende væske og toksiner.

Muskler

Udvidelsen af ​​blodkarene i musklerne, der har en bemærkelsesværdig effekt på smertefulde muskler, fjerner overbelastet blod og fremmer også strømmen af ​​lymfe.

Knogler

Kronisk ledreumatisme reagerer meget positivt på cupping-terapi der øger blodgennemstrømningen i leddet, aktiviteten og

udskillelse af synoviale væsker. Cupping  hjælper med til at justere og afbalancere ledbånd og knogler.

Fordøjelsessystemet

Bemærkelsesværdige effekter på fordøjelsesorganerne – mave, milt og tarme. Trækkraft fra lavt tryk på mavenstimulerer indersiden af ​​organerne, deres peristaltiske bevægelse og udskillelse af fordøjelsesvæsker. Disse organer påvirkes gunstigt, selv under behandlingen af ​​ryggen ved hjælp af stimulering af rygmarvene. Denne terapi styrker ogsåmusklerne i åndedrætsorganerne.

Cupping-terapi er velegnet til behandling af smerter, inflammatoriske tilstande, fordøjelsessygdomme, kredsløb og åndedrætsorganer, nogle hudtilstande f.eks. koger og eksem, muskelsvaghed, højt blodtryk, sportsskader, følelsesmæssige forhold, almindelige forkølelser og kosmetiske formål såsom behandling af cellulite og god under vægttabsprogrammer.

Nervesystem

Balancerer det centrale nervesystem og det perifere nervesystem.

Denne terapi kan have indflydelse på blodsammensætningen: forøgelse af røde og hvide blodlegemer og ændring af surt blod til alkalisk

eller neutral. Dette fører til oprensning af blod.

Hvad man kan forvente ved en behandling

Det primære mål med cupping-terapi er at bevæge blod og Qi (livskraft) og eliminere stagnation af enhver art fra kroppen.

For at opnå dette er der 10 forskellige koppemetoder. Jeg bruger engangs plastik kopper i forskellige størrelser og former.

Jeg bruger tørkopningsteknikken ved hjælp af olie eller honning til Moving Cupping-rutinen.

Styrken af ​​suget, der blev brugt ved den første behandling, er meget let, klienten oplever en varm, trækkende eller strækende fornemmelse på huden uden smerter. Når cupping udføres for første gang vil der være en let rødme eller et ringmærke forårsaget af kanten af ​​koppen på behandlingsstedet. Ringen eller cupping-mærket forsvinder på få dage.