fbpx

Smerter

Smerte er en følelse som alle mennesker kender. Det er en oplevelse af stærk, personlig og fysisk ubehag, som vi mærker for eksempel når vi får en fysisk skade eller som symptom på en fysisk sygdom. Smerte er ikke i sig selv en sygdom, men i stedet en livsvigtig advarselssignal.

Smerter kan være det første tegn på sygdom, eller de kan skyldes en skade. Smerter er fællesnævneren for de allerfleste gigtsygdomme – men der findes også mange mennesker, som har kroniske smerter, uden at man kan påvise en sygdom eller skade.

Kroniske smerter

Omkring hver 5. voksne i Danmark lever med smerter, der har varet mere end 6 måneder. Alt tyder på, at antallet vil stige i fremtiden. Den hyppigste årsag til kroniske smerter er sygdom i led, ryg og muskler.

Nogle mennesker har kroniske smerter i længere, men dog afgrænsede perioder. For andre skal ordet “kronisk” tages mere bogstaveligt, fordi der kan være tale om en meget langvarig, måske livslang tilstand. Kroniske smerter er mere komplekse end de akutte, og der findes ikke én bestemt behandling, der dækker dem alle.

Kroniske smerter har alvorlige følgevirkninger

Samtidig med at skulle stå ansigt til ansigt med smerten hver dag, står mange med den udfordring, at omverdenen ikke anerkender eller forstår deres smerter. Faktisk oplever hver 4. med gigt, at deres egen læge har svært ved at forstå deres smerter, og hver 5. føler sig isoleret, mens hver 3. med gigt skjuler deres smerter for omverdenen. Følgevirkninger af kronisk smerte kan bl.a. være arbejdsløshed, skilsmisse, depression og isolation.

Kroniske smerter går ud over arbejdet

Det kan være svært eller umuligt at passe et arbejde, når man har kroniske smerter. Det er en stor belastning for den enkelte, og det er dyrt for arbejdsgiverne. Lændesmerter er en af de hyppigste årsag til sygefravær. I Danmark har mennesker med lændesmerter årligt 5,5 mio. flere sygedage end dem uden lændesmerter. Lænderygsmerter koster 4,8 mia. kroner om året på grund af tabt produktion. Tilsvarende har mennesker med nakkesmerter årligt 4,5 mio. flere sygedage end dem uden nakkemerter. Nakkesmerter koster 2 mia. kroner om året på grund af tabt produktion.

Smerter skal tages alvorligt

Hjernen husker smerten

Vores hjerne og nervebaner ændrer sig gennem hele livet. Ikke alene skal de formidle smerter – de påvirkes også af dem.

Den nyeste forskning viser, at de smertesignaler, der til at begynde med tjente som en advarsel om en skade eller sygdom, kan fortsætte, selvom årsagen er forsvundet. Hjernen husker nemlig smerten, og den kan derfor fortsætte med at sende ”tomme” advarselssignaler. Det kaldes for hypersensibilisering – en slags overfølsomhedsreaktion eller forstyrrelse i nervesystemet.

Smerten kan også medføre, at vi bliver følsomme over for smerter andre steder i kroppen. Mange mennesker oplever, at deres kroniske smerter måske startede ét sted, men med tiden breder sig eller flytter sig til et andet sted i kroppen.

Så selvom din læge måske ikke kan finde en forklaring på, at du har ondt, er din smerte altså helt reel!

Behandling af kroniske smerter

Det er en stor belastning af leve med kroniske smerter, men der kan gøres noget ved det. Læs om, hvordan kroniske smerter kan behandles – og hvad der kan gøres for dig.

Hvis du lever med kroniske smerter, er det vigtigt, du ikke opgiver håbet om, at det kan blive bedre. Smerterne vil måske altid være et vilkår, men du kan få hjælp til at leve et godt liv, hvor smerterne ikke får lov til at tage styringen.

Målet med behandlingen er at lindre dine smerter så meget som muligt – f.eks. gennem en kombination af kosttilskud , eller medicin og andre behandlingsmetoder, der kan hjælpe dig til bedre at håndtere og leve med smerterne.

Nogle gode råd er for at komme af med smerten:

Afhold dig fra sodavand og syreholdig kost og animalske produkter.

Drik masser af  rent vand .

Tag en Stærk multivitamin

Tag 100 mikrogram D vitamin

Tag Gurkemeje kapsler fra biosym som virker mod smerter.

Tag Hyperikum hjælper også på smerter.

Tag Omega 3

Spis grønt og groft .og 80 %plantebaseret og 20 % fisk eller kylling.

Få lavet hijama cupping og akupunktur regelmæssig.

Gå nogle gange på skovture eller en tur i stranden så du kommer i kontakt med naturen.

Tænk positivt.

Dryk Kredsløbssport.

Vi er uddannet i phytoerapi, apiterapi, acunova , akupunktur og orthomolekylærmedicin , hijama cupping.

Kontakt os få at vi kan lave en behandlingsplan for dig : 71558155

Vi har over 10 års erfaring i at behandle smerter og kan helt sikkert hjælpe dig.

Kontakt os på 71558155.